preskoči na sadržaj

Osnovna škola Murterski Škoji

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Sat

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Na Internetu sam najčešće na:


Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 4. 2012.

Ukupno: 200643
Danas: 51
Pribor za likovni

Priloženi dokumenti:
Pribor za likovni.jpg

Vrijeme
Weather by Freemeteo.com
Novinarska skupina-radovi

S NEBA PA U JEDRA

Ljudi sanjaju jer je sanjati dozvoljeno, ništa ne stoji, a uvijek postoji mogućnost, vjerojatnost, tračak nade da se sanjano i ostvari.

Nešto se od toga dogodilo i gđi Aniti Tandarić koja je svoj san o radionici „Latinsko idro“, star gotovo deset godina, ove jeseni ostvarila u suradnji s gđom Anom Vodopija.

Program su osmislile zajedno i odmah stupile u vezu s vodećim ljudima udruge „Latinsko idro“ koji su ideju prihvatili s oduševljenjem i pružili im financijsku potporu. Gospodin Vedranko Šikić Balara dao im je logističku potporu- od savjeta u izvedbi same radionice do svekolike druge pomoći, a OŠ Murterski škoji velikodušno je ponudila svoj prostor u slučaju lošeg vremena. U pripremi materijala za radionicu pomogli su članovi njihovih obitelji, a spremno se odazvao i gospodin Nikola Papeša.

Radionica je zamišljena tako da svaka od voditeljica ima po tri radionice istovremeno. Ana Vodopija je imala vrtični uzrast i izrađivali su brodove od kamena, slike od naplovine i slike od tkanine, na podlozi od žutice.

Anita Tandarić je s osnovnoškolcima do četvrtog razreda oslikavala pravo, veliko jedro i slikala na hameru u boji. Osnova svih radionica bili su prirodni materijali. Za oba uzrasta dane su po dvije mogućnosti: crtanje kredom po asfaltu i crtanje bojicama i pastelama na papiru.

U petak, 30. rujna  od tri do šest sati popodne, dakle tri sata intenzivnog i oduševljenog rada, prošlo je u trenu. Kako je rezultat bio zadivljujući, odlučeno je, a na izravan zahtjev djece sudionika radionica, da se nastavi u subotu ujutro. Na izložbi izrađenih radova, posjetitelji su pokazali veliki interes za iste i tako je započela i njihova prodaja. S jedne se strane prodavalo, a s druge su sudionici radionice izrađivali model latinskog idra. Nastavilo se crtanje bojama, pastelama i kredama. Posljedica svega bio je neplanirani treći dan radionice, nedjelja popodne, a nakon starta velike regate ponovo se zahuktala i prodaja izloženih radova. Domaći, gosti, slučajni prolaznici, pokupovali su sve što je bilo ponuđeno.

Dogodilo se jedno prekrasno iskustvo koje obavezuje. Jedna od voditeljica, Ana Vodopija je rekla: „Prvi mačići se ipak u vodu ne bacaju, vidimo se dogodine.“

Mirta Jerat, 6.razred

 

 

 

 

 


Posjet sjemeništaraca u našoj župi

Dana 15. i 16. listopada uz pomoć naših sjemeništaraca Lovre, Marka i Mateja te njihovih roditelja našu župu su posjetili sjemeništarci iz Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Sve je počelo u subotu 15.listopada oko 9 sati kada su došli te su turističkim brodom "Bolivar" posjetili Kornate. Došli su u pratnji svog ravnatelja don Mladena Parlova, duhovnika don Jure Vrdoljaka i časne sestre Lidije. Nakon izleta su imali navečer druženje s murterskim srednjoškolcima.

16.listopada, u nedjelju su predvodili malu misu. Predstavili su se našoj župi, svirali su i pjevali, čitali i oduševili naše župljane. Sjemeništarci su nakon ručka napustili Murter i vratili se natrag u Split.

Dominik Kožulić, 6.razred


 


 


 

preskoči na navigaciju