« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Početkom ove školske godine četvrti razred je sa svojom učiteljicom Živanom uredio povrtnjak. Podignuli su gredice, pripremili zemlju i prihvatili se uzgoja eko povrća. Prva berba je već obavljena, a ukusan doručak poslužen.
Dok je ostatak razreda imao sat tjelesnog, jedna grupa je u kuhinji pripremala doručak. Salatu su sami oprali, začinili i servirali. Kuhanje blitve i jaja ipak je preuzela učiteljica. Još malo mozzarele i salame i doručak je bio gotov.
Kad je sat tjelesnog završio, razred je dočekao spreman stol. Djeca su s oduševljenjem pristupila jelu, a samo nekoliko učenika izjavilo je da baš nikada ne jede povrće. Nadamo se da će se do sljedeće berbe to promijeniti!
Cilj ove aktivnosti je poučiti učenike uzgoju domaćeg povrća, obrađivanju i oblikovanju vrta, važnosti zdrave prehrane i praktičnim radovima u pripremi jela.
M.F.