2021-12-22 12:21:57

Božićna čestitka

 

Godina 2021. je na izmaku zbrajamo i oduzimamo dobro i loše, radosno i tužno. I Kao i prethodnu godino obilježila je pandemija, ali kao što piše u Knjizi Propovjednikovoj „ Znam da nije druge sreće čovjeku osim da se veseli i čini dobro za svojega života“ , a to smo i činili. Učili smo se strpljenju, darivanju dobroti, pažnji, zahvaljivanju, empatiji, sućuti, radosti, altruizmu. Živjeli jednu godinu tešku po svemu i izvlačili iz nje ono najbolje.

Zahvalni svima i na svemu, najprije na daru života. Ove godine napustila nas je kolegica Tatjana i bivši ravnatelj Miodrag. Zahvalni smo što su bili dio naše zajednice i što su obogaćivali svojim prisustvom naše živote.

Zahvalni našim roditeljima na suradnji i pažnji,  dobrim ljudima u našoj murterskoj i betinskoj zajednici koji su prepoznali naš rad i odazivali se akcijama i podržavali nas i donacijama.

Zahvalni lokalnoj zajednici i svima koji prepoznaju dobro što činimo.

Činiti dobro i biti prepoznatljivi u svijetu po dobrome bit će nam i motivacija u Novoj godini koju iščekujemo puni nade i optimizma.

 Dragi djelatnici, učenici, roditelji, svi mještani Murtera i Betine Sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj 2022. godini.

 

 

Kada počinje Božić?

Božić počinje kada slabi jakomu slabost oprosti,

kada jaki zavoli snagu slaboga,

kada bogati počne dijeliti imanje sa siromašnima,

kada glasni zastane pokraj nijemoga i shvati što mu je on želio reći,

kada značajno postane beznačajno, a nevažno postane važnim i velikim,

kad usred tame jedno maleno svjetlo obećava bezbrižnost i život u svjetlu,

 a ti ne odugovlačiš,

nego pođeš, takav kakav jesi, prema tome svjetlu,

tada, da, tada počinje Božić.

 Rolf Krenzer

 

Ravnateljica : Ivana Finka

 

 


Osnovna škola Murterski Škoji